Mumsig morot

en ny favorit nu när godis och fika är ett minne blott. Bra för ett stabilt blodsocker oxå.
Barnen gillar det oxå speciellt minimorötter och om man gör stavar av dom.

Har fått städat i dag vi datorbordet så skönt att slippa sitta med högar av papper som man inte vet om dom skall slängas eller sparas. Å nu tittade solen fram, skall bli skönt med lite vårvärme som dom lovat till i morgon.

Ha en skön lördag!

Helg

så skönt med helg även för en mammaledig små barnsmamma. Idag kom farmor och farfar och hämtade dom "stora" barnen för att spendera dagen på ett museum. Så att bara ha lilleman hemma är väldigt lyxigt, känns ju nästan som vi är barnfria. En tur till byggvaruhuset blev det och nu har vi fikat, trodde det skulle vara svårt att avstå bullen men jag funderade inte ens på att ta den. Känner att nästa veckas prövning blir bruncherna på tisdag och torsdag jag umgås nämligen i 2 "mammagrupper" och vi äter brunch hos varandra en gång i veckan efter att ha lämnat dom stora på dagis. Väldigt gott och trevligt men inte så vikt vänligt. Vet inte om det är årstiden men jag upplever att jag var ute och promenerade mycke mer när dom "stora" var bebisar men då är ju dom födda på våren och W är ju född på hösten. Men nu lovar dom ju att värmen skall komma tillbaka så nu har jag ingen ursäkt för att sitta här framför i stället för att röra på mig.

Vad blir det för mat...

är en vanlig fråga här hemma. Vet inte alls vad vi skall hitta på idag.
Nån som har något gott och nyttigt förslag??


Snacka om trött småbarnsmamma

när man tycker det är skönt att sitta en stund hos tandläkaren bara för att man får vara själv. Hahaa. Ja så illa är det. I vart fall när nu bara var en undersökning. Skall tillbaka för att fixa en tand som jag bitit av, lagningen var inte helt okej. Sen har jag två visdomständer som inte kommer fram dom vill man operara bort för att tandköttet ovan blir infekterat. Jo tjena låter både dyrt och ont. Men det var inte så akut utan kunde vänta. Kan ju alltid hoppas att det inte kommer att behövas. Hmm.

Trevligt var det dock att äta lunch ute hela familjen, blev ju inte det nyttigaste kanske. Kött potatis och sås men det var en skysås så det kändes okej och sen hade dom salladsbuffé med tacos så barnen åt massor.

Sen åkte jag och barnen till biblioteket. Barnen lånade böcker och jag lite tidningara som topp hälsa, må bra och vi föräldrar. Älskar verkligen biblioteket finns så mycke man vill läsa!!

Godmorgon

Frukosten har nu blivit en vana och jag saknar faktist inte mina mackor. Har köpt keso deremot och tog en knäckemacka. Mumsigt.  Idag är alla barnen hemma och jag funderar på om vi skall gå ut och leka lite i snön för nu försvinner väll den snart.

Jag skall till tandläkaren idag så jag och sambon skall äta lunch ute idag med barnen för att sen skall han "passa" dom medans jag är hos käftis. Gillar igentligen inte att skriva passa då det är hans barn men han jobbar ju annars så det är så jag menar att han får ta lång lunch idag.

Laxwook

Ingredienser
Portioner: 4

Marinera i :
1 bit färsk laxfilé (ca 500 g)
4 msk olja
2 tsk japansk
soja 
1 tsk pressad citronsaft
2 msk mango chutney
pepparmix

Wooka:
3 selleristjälkar
1 purjolök 
1 röd paprika 
100 g färska champinjoner 
1 msk olja
salt 


AVOKADOMOUSSE:
1 Avokado
0,5dl matlagningsyoggi
Lite citron
salt peppar

Wooka grönsakerna lägg i laxen.
Servera med ris och avokadomousse.

Mums är så mätt och nöjd

Lungt och skönt

Byta barn är bra! Idag har A med sig kompis hem och L följde med kompisens lillebror hem. Barnen går ju bara 15h på dagis och då finns det mycke tid för lek efteråt.
Ringde rektorn idag för att kolla hur kön till dagis ser ut, vi vill att W skall börja till januari men det är inte så lätt. Fråga är bara när man skall sätta upp i kö, risken finns ju att man får plats det datum man sätter typ oktober men samtidigt vill man ju verkligen ha plats till januari. Det var enklare med dom andra som har börjat i augusti men W är ju född på hösten så han blir för liten detta året och sen räcker inte dagarna riktigt till aug nästa år. Jag har ju bara en sgi på 75% av min fulla lön då jag inte jobbade heltid när jag blev gravid med W.

Sushi blev det idag

Sushi

heltklart den bästa snabbmaten.

Skulle tagit en långpromenad med lillkillen men just när vi skulle ut och gå börja det snöa och blåsa tog en kortare tur i stället. Vi skall ändå vara ute i eftermiddag med stora barnen och leka så det får bli mer luft och motion då.

Nä nu skall jag dricka min latte och unna mig en ruta mörkchoklad medans lillkillen sover.

Vilket humör

jag har fått. Hmm snacka om absinens på socker. *suck* Undra hur många dagar det skall hålla i sig. Men jag känner ändå att jag kommer fixa att utesluta sockret för viljan är heltklart starkare än suget. Igår blev det lite pocorn för att hindra suget på kvällen med cola light till det funkade bra.

Dagens middag




Italiensk kycklingpasta

Ingredienser

4 port
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade
tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning

Gör så här
Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat,buljong och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.


Bara att erkänna

nähää inte att jag "fuskat" men att jag ser på Oprah. Idag handlade det om viktminskning och att det är en förändrad livstil som är bästa receptet. Tycker det är alltid inpirerad

Svårt att variera lunchen

oftas blir det som idag att det blir går dagens rester. Känns lite trist när det bara är mig att laga till. William har ju ännu inte börjat med mer än smakporioner så samma meny har vi inte riktigt än. Är ju van vid att äta ute på jobbet och det är ju mindre nyttigt så det kanske är bra att vänja sig vid matlådor även för vikten. Dock är ju sushi gott så det får det nog bli imorgon.

Godmorgon

Vilken härlig morgon, solen strålar från en klarblå himel och snön ligger kvar och gnistrar. Känner mig riktigt pigg idag, något ovanligt för en småbarnsmamma.  Tycker ofta jag blir det när jag viktminskar en trevlig bieffekt.

Inser att jag måste avstå godis och  annat sött för jag kan helt enkelt inte äta normalt av det. Önskar verkligen att jag kunde bara äta lördagsgodis eller att jag kunde fika nån gång i bland men för mig är det allt eller inget som gäller.

Till frukost blev det mussli och mjölk.

Ha en bra dag!
/Ulle


Mätt!!

Till middag idag blev det en köttfärsgryta med annans, champinjoner,lök, purjo och bönor. Sen en sås med vinäger, honung och soya. Mums.
Sitter nu och dricker en latte, skall köpa hem så jag har mörkchoklad hemma för det är så gott till kaffet och jag blir nöjd av en bit och inte en hel kaka som om man tar en ljusvariant.

Dagens motion

Snölek med barnen. Vi som bor på västkusten har ju inte blivit bortskämda med snö. Så mig kvittar det om det är mars jag njuter av att busa med barnen ute.
image7

Tonfisksallad till lunch

En snabb och god favorit.

Tonfisk i vatten
Pasta (fullkortn) alt couscous
Sallad,tomat, gurka, purjo, champinjoner, paprika
Kapris
Fetaost
Lite sweet chillisås.

Dricker nu en koppkaffe, tycker det är svårt jag vill gärna ha något till kaffet idag blev det en knäckemacka.
Åt även morötter till mellis på förmiddagen.

V 13 start

Vikt: X4,5
Viktminskning : -
Kvar till delmål: 4,5


Invägning

Nu är jag invägd och klar. Huu hatar verkligen att stå på vågen och inte blir det bättre av att den visar olika vikter om man går av och på. Men å andra sidan spelar det kanske midre roll om det är 25 el 26 kg jag skall gå ner. Då jag inte vill fokusera på det stora målet är nu mitt första del mål att gå ner 4,5kg.

Morgonen startades med en kopp te, knäcke macka med mjukost och så min nya favorit en branmussli med mjölk.

Tanken var att åka ner till torget och handla frukt men vi ligger inbäddade i ett stort täcke med snö så fråga är om jag alls vill åka ut och handla idag. Barnen är dock lyckliga idag och är ute och pulsar i snön. Får bli en promenad med snowracerna idag så får jag lite motion.


Mot nya mål!

Jag har nog alltid kännt mig tjock ända sedan mellanstadiet då en av tjejerna i klassen radade upp alla i hur tjock man såg har jag kännt mig tjockare än andra. Men sanningen är att jag nog varit normalviktig ända tills jag flyttade hemifrån. Sen dess har vikten pendlat upp och ner. Mest upp då. Jag har testat pulver, banandieter och viktväktarna. Och vist har jag gått ner men förr eller senare har jag gått upp igen. Kan dock inte skylla på mina barn då jag har bara ökat nått kg och vägt mindre när jag kommit hem från bb än innan jag blev gravid, men det beror på att jag har haft svårt illamånde och kräks då i 3*9 månader. Tränat har jag alltid gillat och hållt på med diverse aktiviteter. Men dels pga av en nackskada och sen pga svåra foglossningar har jag helt kommit av mig det senaste.

Vag jag behöver nu är att komma igång igen med träningen, promenera mer och få upp flåset. Jag skall äta enl talriksmetoden med hälften grönt, 1/4 protein och 1/4 kolhydrater. Undvika snabbakolhydrater.

Jag har 28kg jag vill bli av med, men sätter upp 3kg som första delmål.
Så här ser jag ut i dag:

image4



Och här är jag i mål:

image5


Hej och Välkommna hit!

Och vem är då jag bakom datorskärmen?! Mitt namn är Ulrika och jag är 32 jordsnurr haha tillhör generationen som läster Starlet. Jag och min sambo har 3 barn. Alexander snart 6år, Linnéa snart 4år och William som är drygt 5 månader. Vi bor i en kranskommun till Göteborg i ett nybyggt hus med en stor härlig trädgård med skogen inpå knuten. Just nu är jag mammaledig från mitt jobb som ingejör på en konsultfirma. Jag är intresserad av foto, scrapbooking, vara ute i naturen, hus och trädgården åså min dator och denna cybervärld.