Mums!! Många jordgubbar blir det.

102324-10

Nu behövs det städas!!

Fortsätter detta fina väder växer mitt hem till ett berg av saker som inte ligger på sin plats, papper som borde varit slängda och ja obetalda räkningar. Hinner ju inte med nått när man aldrig är hemma. Så det är nästa så man hoppas på lite moln. Idag har vi då varit och njutit av salta bad och W har fått hålla i en krabba, haha inte för att han fatta nått, men stora syskonen tyckte han var modig : )

Maten går bra och det är tackvare att jag handlade i tisdags för hela veckan, vädligt skönt att ha allt hemma och slippa tänka på det. Dock har det blivit en bit tårta idag, för hipphurra min älskling fyller år idag.

Ja i morgon blir det ner till sjön igen och bada, hoppas ni andra njuter av det fina vädret!!

Idag har vi varit vid stranden

så härligt!! Barnen lekte och plaska i vattnet ja dom stora, W satt på filten och var nöjd och glad.
Vi hade med oss smörgås till mellis och jag saknade inte ens kakan. Härligt!!

Hoppas vi får många härliga dagar i sommar : )

God frukost

på tisdagar fikar jag med ett gäng mammor, efter att vi lämnat dom "stora" på daigs/skolan så träffas vi hemma hon någon och äter frukost och fikar så himla mysigt. Idag skulle stora kille till skolan så jag lämnade lite tidigre än vanligt så jag och W åkte och veckohandla innan. Jättekönt att ha hem allt. Så nu är det planerat mat för veckan från nya kokboken. Idag blev det Tacolasnage, super gott.

L hade simskola i dag men jag hade sån huvudvärk att jag inte kände för att bada med W och A under tiden. Så efter lämnat L på simskolan gick vi ut, dom har en pool ute med 3 små ruschkanor så A leket och hade kul jag och W satt i en solstol och njöt. Kändes som riktig semster, så det blir det fler gånger. L är så stolt över att hon går i simskola, hon tycker att hon är så stor. Som hon har väntat på detta, A har ju gått i 2år, men man får inte börja förren man är 4år och det fyller L om en vecka så äntligen fick hon börja en intesivkurs innan sommaren 2ggr i veckan.

-0,4kg

Inte så mycke att skryta med kanske, men jag är på rätt väg!!
Å vad jag älskar vv man får ny energi igen, tänker i nya banor. Och på nått sätt så känns det inte som jag skall tänka på vikten hela livet (vilkte man ju behöver) utan bara till nästa vecka!

Köpte en kokbok oxå så här skall testas nya recept! Återkommer med nya goda favoriter.

Annars har dagen varit bra, började med en tur till "stora" lekplatsen. William älskar att gunga och stora syskonen lekte och hade kul. Sen hade jag tid hos tandläkare har bitit av en bit av en tand så det blev till att fixa det. Inga roliga pengar inte. Nu sitter jag och mumsar på en smoothie mmm hade i keslla idag och det blev verkligen som glass. Smaskens.

En härlig morsdag

på landet har vi haft. Firade svägerskans födelsedag. Igår var vi hemma hos mina föräldrar och firade mor.
Min syster hade gjort en jättegod tårta som jag inte kunde låta bli att smaka på. Och så idag bjöds det oxå på en mumsig kaka. Suck så fort jag smakar åker jag dit. Skall verkligen kämpa för att nu är det stopp det blir inget mer sött för mig. Tur att jag skall till VV imorgon så det blir lite mer inspiration!!

Sötsuget har minskat

så skönt, igår klättrade jag på väggarna.
Men idag känns det mycke bättre. För mig är det helt klart allt eller inget när det kommer till socker.

Solen skiner

och bara det gör ju en glad, kanske blir det så varmt att man kan gå ner till stranden?! Vi bor ju bara 200m från den så det är inget stort projekt. Skall dock åka och handla present till svägerskan först.

Mussli och lättyoggi blev det idag till frukost, blev väldigt points snålt och bra och mättande.

Bra val

Idag är mellan tjejen ledig från dagis och vi åkte ner till lekplatsen, köpte bara med cola light brukar i vanliga fall ha med bullar och så. Lyckades sedan överala henne att gå och fika istället för MC donalds. Tycker själv att jag borde få en medalj för den övertalningen. Men hon var nöjd med det och jag kunde ta en grovsmörgås och sedan åt vi lunch hemma som blev rester från i går, lax och färskpotatis mums!!

Mango smoothie en ny favorit

så himla gott.
Mixa 1 banan med frusen mango och tilsätt lite yoggi.

Annars har matdagen varit bra.
fullkornsmackor till frukost
1/2 portion fiberhavregrynsgröt till mellis
Köttfärsås, spagetti, morötter, ärtor, majs till lunch
Lax m färskpotatis, ärtor till lunch
Mango/banan smothi till kvällsmål

Idag har vi hälsat på i skolan, stora pojken börjar förskolklass nu till hösten. Har verkligen en bra magkänsla, skola ligger så mysigt med skog runt om kring som dom kan leka i. A har några kompisar som går där nu och dom trivs jättebra. Klasserna blir tyvärr stora, 73 barn på 3 klasser men  å andra sidan är dom 7 förskolärare så det blir nog bra. Lokalerna är ju oxå bra, ett stort klassrum med en stor matta till samlingen och bord och stolar. Sen flera små rum med leksaker. Ja tänk att min lille kille skall börja i skolans värld.

Min dag

har varit bra även om det har varit fullrulle.  Lämnader först barnen på dagis, sen var det brunch med föräldragruppen och alla bebisarna här hemma. Sen äta en snabb lunch hämta på dagis, fixa mellis, åka till simskolan, hem, laga mat. *pust* lillkillen somnade dock gott vid 19 så jag har hunnit hämta andan.

Min mat dag blev bra och jag ha klarat mig innom mina points, inte hungrig men väldigt sugen.

Frukost/Brunch Grovt bröd med ägg fruktsallad
Lunch pasta med skinksås
Middag pasta med köttfärsås
Kvällsmat keso med varma hallon
Mellanmål, frukt och lite mer fruktsallad

Första viktväktar mötet

Känns skönt kommit i väg, programmet är sig likt sedan jag var där senast. Ändringen är points duoval som känns som en förenkling av programmet. Så länge jag ammar skall jag äta ganska mycke mat så hungirg kommer jag nog inte vara, däremot kommer jag bli enormt sötsugen nu när jag skall minska på sockret. 200g choklad en kväll har vi kunnat äta utan problem. Nu blir det goda jordgubbar  i stället.

Första målet blir att gå ner 3kg.

Sitter och skall planera veckans mat

tycker det är svårt att hitta på bra mat som passar hela familjen. Den kräsne sonen, den fysiskt arbetande sambon och bebben. Linnéa och jag gillar samma mat så där är det inga problem. Oftast lagar jag mat och lägger undan tex köttet och gör grytan sedan i mer vuxensmak, problemet nu är att vv maten inte ger den energin som min sambo behöver. Jaja nu blir det mat som jag mår bra av så får dom andra äta mer om dom inte blir mätta. För jag tänkter inte vara överviktig mer!!

Var lite rädd att jag hade gått upp

till mer än jag vägde innan jag började. Men som tur var är summan +-0.
Vill igentligen åka in till V V redan idag men jag skall lugna mig, måndagar passar nämligen mycke bättre så det får det bli. Skall planera in veckans mat så att jag handlar idag.

Har någon tips på frukostar får ni gärna lämna det här, det är helt klart min akilleshäl.

Ha en skön söndag


En tappar sina tänder och en får

Kunde inte låta bli att visa mina pojkar.


Min tand e lös

En tappar tänder och en får

Ett vägval

känner att jag måste ta tag i mitt liv. Jag vill inte vara överviktig jag vill vara en mamma som orkar busa med sina barn. I går sa min 6åring _Men mamma varför har magen inte smält bort nu när William har kommit. Ja va säger man av barn får man höra sanningen. Förutom dom kg jag gick ner direkt i början har jag inte gått ner så mycke mer efter jag fick barn och W är nu 7 månader. Skall bli skönt att börja Viktväktarna igen, för även om det är lätt nu när jag är motiverad så är det suprsvårt att själv motivera sig när man kommer till svackor. Jag är dock mindre sugen på att ställa mig på vågen. Men det skall bli roligt att sen samla stjärnor, om dom nu kör med det fortfarande.

Ha en skön lördag

Tillbax

Här är jag igen : )
I bland snurrar livet i 180 och jag hinner inte riktigt med själv. Jag tappar motivationen helt och det är svårt att hitta rätt igen. Därför har jag beslutat mig för att börja med Viktväktarna så jag har en klass att gå till som kan peppa mig i medo och motgångar. Så på måndag bär det av dit. Jag har varit med tidgare och gått ner bra i vikt men som vanligt är problemet att hålla den nya vikten. Jaja en sak i taget. Jag gillar i vart fall viktväktarna för att man kan anpassa det för vad som fuknar för en själv och att dom har en sund syn på mat och motion.

I morgon skall jag gå ner till gymmet och tina upp mitt kort som varit fryst då jag varit gravid (har haft svåra foglossningar). Men nu är det dax att börja kör igång även om det blir på en lätt nivå.